DIGITAL AUDIOBOOK MEA CULPA FOR DOWNLOAD

Συνδεθείτε με το site www.studioamid.gr και ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΑ CULPA ή ζητείστε τη Διπλή Έκδοση (Έντυπο και Ηχητικό Βιβλίο σε CD

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η τέχνη του εκτίθεσαι από μία Ελληνίδα δραματική σοπράνο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή της πόλης έχοντας ήδη εκπαιδευτεί ως λυρική τραγουδίστρια και ηθοποιός. Σήμερα ζει και εργάζεται ως δραματική σοπράνο με τζαζ αλλά και κλασικό ρεπερτόριο στο Βερολίνο.  Πρόκειται για τη Νιόβη Κλαυδιανού ή Dr. Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού που έρχεται το Μάιο στην Ελλάδα προκειμένου
προκειμένου να διδάξει στο workshop «H τέχνη  της επιτυχούς έκθεσης στο κοινό». Το συγκεκριμένο σεμινάριο μάλιστα έχει προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Μαΐου στο DEREE , στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα.



 Η Κλαυδιανού εκτός από δραματική σοπράνο ειδικεύεται στην νοητική και συναισθηματική προετοιμασία κυρίως των μουσικών μέσω του νευρογλωσσικού προγραμματισμού και των ψυχολογικών και νοητικών τεχνικών.
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 ήταν μαθήτρια της γνωστής σοπράνο Mercé Punti στη Βαρκελώνη/Ισπανία, ενώ το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές της Μονωδίας-Μελοδραματικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Κατερίνας Καρατζά με «Άριστα» παμψηφεί και Ειδικό Βραβείο Μουσικής Ερμηνείας. Ύστερα από παγκόσμια ακρόαση και εξετάσεις έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις Η.Π.Α, από όπου το 2003 απέκτησε τον τίτλο Master of Music με κατεύθυνση την Όπερα (τάξη Delores Ziegler).
Συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με σκοπό την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος (Doctor of Musical Arts, D.M.A.), το οποίο και της απονεμήθηκε το 2006. To θέμα της διδακτορικής της διατριβής αφορούσε : «Συνθέσεις σημαντικών γυναικών, στις οποίες δε δόθηκε η κατάλληλη αξία από τους συγχρόνους τους λόγω κοινωνικών συνθηκών». Υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και του Πανεπιστημίου του Maryland, στο οποίο και δίδαξε επί τρία συνεχή έτη σε προ και μεταπτυχιακό επίπεδο (teaching assistantship 2003-2005).
Σε ό,τι αφορά την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, έχει επιδείξει τις ικανότητές της μέσα από συνεργασίες με σημαντικά Θέατρα και Όπερες των Η.Π.Α. και της Ευρώπης (Opera Theatre of the Rockies/Colorado, Denver Opera/Colorado, Clarice Smith Performing Arts Center/Maryland, Kay Theatre/Maryland, Teatro Nacional de Catalunia/España, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας κλπ).
Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα του Royal Academy του Λονδίνου, Imperial College του Λονδίνου, την Ορχήστρα του Maryland, του Denver, της Jungekammerorchester/Berlin, Κρατική Ορχήστρα/Berlin κλπ., έχει ερμηνεύσει και Έλληνες συνθέτες (π.χ. Μ. Χατζιδάκις/ Νέα Υόρκη, Βερολίνο). Στην Ελλάδα έχει δώσει ρεσιτάλ σε Δήμους (Δήμος Ν. Μάκρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, 42α ΔΗΜΗΤΡΙΑ κλπ), έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ (Sani Χαλκιδικής, Θέατρο Αρχαίας Δωδώνης, Φεστιβάλ Paolo Carrer/Ζάκυνθος κλπ, Φεστιβάλ Παπαιωάννου Καβάλας) και συναυλίες τζαζ (Αίγλη Θεσσαλονίκης).
Από το Σεπτέμβριο του 2006 ζει στο Βερολίνο και εργάζεται ως δραματική σοπράνο σε κλασσικό και jazz ρεπερτόριο σε συνδυασμό με multimedia και χορό κατά περίπτωση.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται παθιασμένα με το θέμα της νοητικής και συναισθηματικής προετοιμασίας των μουσικών σε συνθήκες υψηλής απόδοσης και στρες. διδάσκει σεμινάρια Μονωδίας και Mental Training (Νοητικός Προγραμματισμός) για τραγουδιστές στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης.
Το βιβλίο που ετοιμάζει με τίτλο «Τρακ: Η Τέχνη του Εκτίθεσαι» περιλαμβάνει νοητικές ασκήσεις με σκοπό την άρση των φόβων και των αναστολών που καθηλώνουν τη δημιουργία και εγκλωβίζουν την ατομική καλλιτεχνική δημιουργία.
Έχει επανειλημμένα διδάξει, εκτός από το στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο του Humbold και στο Berliner Ensemble στο Βερολίνο, σε Μουσικές Ακαδημίες της Γερμανίας και ιδιωτικά.
Η Dr. Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού μιλάει άπταιστα γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου