DIGITAL AUDIOBOOK MEA CULPA FOR DOWNLOAD

Συνδεθείτε με το site www.studioamid.gr και ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΑ CULPA ή ζητείστε τη Διπλή Έκδοση (Έντυπο και Ηχητικό Βιβλίο σε CD

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

The very first American English Mea Culpa Performance

Mea Culpa Perfomance  was showed at Bissel Library of the American  College of Thessaloniki (A.C.T.)  during the Trauma Workshop, yesterday evening.

Mea Culpa Performance is based on a true story and had been premiered at Megaron of Thessaloniki and Michalis Cacoyannis Foundation in Athens last year as a complete theatrical project.




Its written by Konstantinos Rodis and directed by him and Ioannis Kifonidis.


Ioannis Kifonidis was also the narrator of the A.C.T. performance and the actors on video projector  were Nelli Gkini, Konstantinos Rodis, Athena Nannou and Michalis Avramidis who also composed the original score. Valia Mpougioukli translated the performance in English and also subtitled the videos in English.


Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Mea Culpa@ A.C.T.

Mea Culpa Perfomance will be showed at Bissel Library of the American  College of Thessaloniki (A.C.T.) coming Thursday , November 20th, 17.00, during the Trauma Workshop.


Mea Culpa Performance is based on a true story and premiered at Megaron of Thessaloniki and Michael Cacoyannis Foundation in Athens  last year as a complete theatrical project.
Its written by Konstantinos Rodis and directed by him and Ioannis Kifonidis.



Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πανευρωπαική Θεατρική Πρωτιά για Παππά, Ρόδη, Κυφωνίδη

To σκηνοθετικό δίδυμο του Mea Culpa των Ρόδη-Κυφωνίδη ξαναχτυπά  με την παράστασή του  «Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα», κατακτώντας μάλιστα και μία πανευρωπαική πρωτιά. 



Να «μοιραστούν»  τη θεατρική σκηνή η  πρωταγωνίστρια του θεάτρου   Αθηνά Παππά και ένα…  ρομπότ. Μετά την παγκόσμια πρωτιά , όπου ρομπότ θα εμφανίζεται επί σκηνής στο Τόκυο, ακολουθεί η πανευρωπαϊκή πρωτιά στο Θέατρο Φλέμιγκ της Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου , στις 10 το βράδυ,  θα δοθεί η αβάν πρεμιέρ της παράστασης των Ρόδη-Κυφωνίδη , με την Αθηνά Παππά να υποδύεται μία γυναίκα καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο που ,  μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας, διηγείται την ιστορία της  ζωής της σε ένα ρομπότ-νοσοκόμο.  Ο γυναικείος αυτός μονόλογος ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα και παραπέμπει σε ένα αλληγορικό και ιλαροτραγικό παραμύθι. Άλλωστε και η μουσική επιμέλεια της παράστασης φλερτάρει με το jukebox musical, ενώ ο φωτιστικός και ηχητικός σχεδιασμός έχει επιρροές από τη δημοφιλή σειρά American Horror Story.




Πριν από λίγες μέρες έγινε η επίσημη φωτογράφηση στο στούντιο του Βαγγέλη Ρασσιά στην Αθήνα. Από το υλικό αυτό του Βαγγέλη Ρασσιά θα προκύψει τόσο η αφίσα, όσο και το τρέηλερ , σε artwork, εφέ και μοντάζ αντίστοιχα του Αλέξανδρου Κορίτσογλου. Άλλωστε η φωτογράφηση , αλλά και η αισθητική της παράστασης,  φέρουν στοιχεία από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Ντίσνευ , αλλά μέσα από  μία «ανάποδη» ανάγνωση. Στη διάρκεια αυτής της φωτογράφησης χρησιμοποιήθηκαν 5 κοστούμια από το προσωπικό βεστιάριο της Αθηνάς Παππά, κοστούμια που δε χρησιμοποιήθηκαν σε άλλη παράσταση. Ενώ σχεδιάστηκαν ισάριθμα διαφορετικά μακιγιάζ και κομμώσεις με τη συνδρομή της Μυρσίνης Παπαδάκη. Επιπλέον καταγράφηκε φωτογραφικά όλο το παρασκήνιο και backstage από τη βοηθό φωτογράφο του Βαγγέλη Ρασσιά Αλίκη Ζεννίκου. Το styling και η ενδυματολογική επιμέλεια φέρει την υπογραφή της ίδιας της Αθηνάς Παππά.


Η αντιστροφή της ανάγνωσης των παραμυθιών φαίνεται  και από την πεμπτουσία του όλου πρότζεκτ. Τη δασκάλα που πρωταγωνιστεί  σε κείμενο και σκηνοθεσία των μαθητών της. Η Αθηνά Παππά υπήρξε όχι μόνο δασκάλα υποκριτικής των Ρόδη-Κυφωνίδη , αλλά και ο άνθρωπος, η σκηνοθέτης που τους έβγαλε στο θέατρο. Αυτή τη φορά όμως ανεβαίνει  η ίδια στη σκηνή σε παράσταση των μαθητών της.



Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η "Μαγεμένη Βασιλοπούλα" στο Θέατρο Φλέμιγκ...

Η Αθηνά Παππά, η σέξι και ταλαντούχα κοκκινομάλλα που αναστάτωσε πολλές φορές, θεατρικό, τηλεοπτικό και κινηματογραφικό κοινό, μίλησε στην Karfitsa για το ρόλο της στη «Μαγεμένη Βασιλοπούλα» (ανεβαίνει προσεχώς στο Θέατρο Φλέμινγκ),
τους τζαμπατζήδες θεατρικούς παραγωγούς και τα όνειρα, που αν θέλουμε να πραγματοποιηθούν θα πρέπει να τα κυνηγάμε οι ίδιοι…



Περισσότερα για τη συνέντευξη: http://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2014/10/kar532.pdf
Πηγή: Μελίνα Καραπαναγιωτίδου